Skip to main content

Hogyan Készíts Tökéletes Ételfotót

A food styling nemcsak a profi fotósok és stylistok terepe, néhány egyszerű trükkel te is látványosabbá teheted az ételfotóidat. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy az ételeid a legjobban mutassanak a képeken.

  1. Dolgozz természetes fénynél

Használd ki a lakásod adottságát és keresd meg a legvilágosabb helyet benne. Rendezd be a „stúdiód” az ablak mellé. Fontos, hogy erős napsütés esetén használj valamiféle diffúzort (az ablak mellett célszerű a függönyt felhasználnod erre a célra), ami megszűri a fényt és egy kellemes szórt fényt kap majd a kompozíciód.

  1. A kevesebb több

Ne használj túl sok kiegészítőt, inkább arra törekedj, hogy az étel legyen a fókuszban. Egy rusztikus faasztal vagy egy natúr vászon tökéletes háttér lehet. A tányér kiválasztásánál is az egyszerűségre törekedjünk, ne vonja el a figyelmet a színeivel, mintájával.

  1. Mindig friss alapanyaggal dolgozz

Az ételek gyorsan veszítenek frissességükből, ezért ügyelj rá, hogy ne álljanak sokáig a tányéron mielőtt lefotózod őket. A legjobb, ha először megtervezed mi hova kerül majd a képen és az utolsó pillanatban tálalsz. Nincs lehangolóbb látvány, mint egy fonnyadt zöldség, száraz tészta vagy szétfolyt szósz a képen.

  1. Használj „művészi káoszt”

Bár a tökéletesen elrendezett tányérok szépek, néha egy kis rendezetlenség természetesebb és vonzóbb képet ad. Szórj egy kis lisztet a háttérbe, hagyj néhány morzsát a tányéron, ezek élettelibbé teszik a fotót.

  1. Találd meg a legmegfelelőbb szöget

Ha már kész a kompozíciónk, akkor érdemes körüljárni az ételt és addig nézegetni, amíg meg nem találjuk a legelőnyösebb szöget. Minden ételnek van egy tökéletes oldala. Figyelj a megfelelő szögre is. Egy leves, saláta jól mutat teljes felülnézetből, de ugyanez nem igaz a hambugerre vagy egy tortára.

Ezekkel az apró, de hatékony tippekkel te is lenyűgöző ételfotókat készíthetsz! Ha szeretnéd még tovább fejleszteni a food styling készségeidet, figyeld a következő blogbejegyzéseket!